- Chłodnictwo dla
PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO - Chłodnictwo dla
PRZEMYSŁU POLIMEROWEGO - Chłodnictwo dla
PRZEMYSŁU FARMACEUTYCZNEGO - Chłodnictwo dla
CENTRÓW LOGISTYCZNYCH - Usługi Specjalistyczne
- Baza Wiedzy
Członek Zarządu ENRECO Maurycy Szwajkajzer będzie przedstawiał nasze doświadczenie z obniżania zużycia energii w chłodniczych instalacjach supermarketowych.
Nasze doświadczenie sięga czasów kiedy jeszcze mało kto myślał o chłodnictwie na CO2.
Tak instalację chłodniczą F-gazową, często nie najnowszą także da się optymalizować pod względem energetycznym. Z naszego doświadczenia oszczędności do uzyskania poprzez poprawę parametrów sięgają czasem nawet do 20%. Przekłada się to na zaoszczędzone kwoty znacząco powyżej 100 000 pln rocznie.
Poziom optymalizacji I – czyli optymalizacja bez ingerencji fizycznej w układ to jednak jedynie początek. Dzisiejsza technologia transkrytycznego CO2 pozwala z oszczędnościami iść znacznie dalej nawet do 50% w stosunku do systemów F-gazowych.
To tym i wielu innych usłyszycie podczas konferencji 10 grudnia 2019, która odbędzie się w Wyższej Szkole Menedżerskiej w Warszawie na ulicy Kawęczyńskiej 36